Buitentapijt of Gekleurd Kunstgras: Wat is de beste keuze?

Buitentapijt of gekleurd kunstgras, ze lijken misschien op elkaar maar dat is zeker niet het geval! Het verschilt per situatie en wensen welke van de twee het meest geschikt is. In dit artikel hopen wij een duidelijk overzicht te geven aan de hand van vergelijkingen op basis van kwaliteit, prijs, kleur, poolhoogte en toepassing of buitentapijt. Zo krijgt u een goed idee of buitentapijt of gekleurd kunstgras het meest geschikt is voor u.

1. Poolhoogte

Gekleurd kunstgras heeft een poolhoogte van 21 mm en is daardoor lekker zacht aan de voetjes. Buitentapijt heeft een poolhoogte van 10 mm. Gekleurd kunstgras heeft dus een veel hogere poolhoogte. Hierdoor heeft gekleurd kunstgras een compleet andere look en feeling dan buitentapijt. Bekijk de filmpjes hieronder maar eens ter vergelijking.

2. Kleur

Gekleurd kunstgras is in meer kleuren leverbaar dan buitentapijt. Dit kan dus meespelen in uw keuze. Gekleurd kunstgras is beschikbaar in de kleuren: roze, paars, turquoise, zwart, lime, antraciet, beige, bruin, grijs gemêleerd en lichtgrijs. Buitentapijt is beschikbaar in de kleuren: antraciet, beige sisal, groen, rood, blauw, oranje en grijs gemêleerd. Bent u op zoek naar uitgesproken kleuren? Dan is gekleurd kunstgras waarschijnlijk de beste keuze voor u.

3. Prijs

Zowel gekleurd kunstgras als buitentapijt is al te verkrijgen vanaf €29.50 per m2, afhankelijk van het type. Qua prijs is er dus nauwelijks onderscheid te maken tussen gekleurd kunstgras en buitentapijt.

4. Toepassing

Alhoewel gekleurd kunstgras en buitentapijt in theorie voor dezelfde toepassingen gebruikt kunnen worden zien wij in de praktijk toch verschillen. Beide zijn geschikt voor de aanleg van balkons of (dak)terrassen. De ervaring leert echter dat de meeste mensen kiezen voor buitentapijt wanneer ze het gehele balkon of terras willen bekleden. Daarnaast kunnen van beide types buitenkleden gemaakt worden. Doordat gekleurd kunstgras wat zachter aan de voetjes is (door de hogere poolhoogte) wordt er echter vaker gekozen voor gekleurd kunstgras wanneer de toepassing een buitenkleed is.

Gekleurd kunstgras

Buitentapijt

Hopelijk heeft u nu een beter idee of u het beste kunt kiezen voor gekleurd kunstgras of buitentapijt. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op wij helpen u graag!