Kunstgras

Er zijn vele verschillende soorten kunstgras : hoge pool, lage pool, strak of een ruigere structuur en ook zijn er bijvoorbeeld al vele kleuren groen. Er kan al of niet een bruine mosdraad onder in het gras zitten. De juiste keuze is afhankelijk van uw wensen en behoeften. Kunstgras waar veel op wordt gespeeld is anders dan kunstgras voor een siertuin of een kunstgrastapijt. Ook is er gras ontwikkeld voor specifieke sporten zoals bijvoorbeeld voor voetbal en hockey.

U kunt voor een kunstgras balkon, kunstgras terras, kunstgras op dakterras of kunstgras galerij, kunstgras tapijt (oftewel grastapijt) en vele kleuren kunstgrasmatten bij Adcio terecht.

Over kunstgras

Kunstgras is een product uit de tapijt industrie en wordt geproduceerd door de zelfde type machines die tapijt maken.

Nog niet zo lang geleden was kunstgras te synthetisch, glimmend en gemanicuurd. De kunstgrasmat van tegenwoordig is echter bijna niet meer van echt te onderscheiden en wakkert de interesse van een bredere groep consumenten aan.

Het zijn allang niet meer gemakzuchtige tuiniers die voor kunstgras kiezen. Zo is het ook ideaal voor jongere gezinnen omdat het intensief gebruikt kan worden en het minder onderhoud vergt. Ouderen kiezen er ook steeds vaker voor en stellen hoge eisen aan de sierwaarde.  

Voor mensen die willen genieten van hun tuin in plaats van er in werken, is er kunstgras van Adcio. Het gras dat niet groeit, geen water nodig heeft en altijd groener is dan bij de buren.

Naast het natuurgetrouwe groene kunstgras heeft het gekleurde kunstgras vele toepassingen. Zowel functioneel als decoratief. Er zijn volop hippe kleuren. Wat te denken bijvoorbeeld van oranje kunstgras bij evenementen als Koningsdag en voetbal kampioenschappen.

Algemene kenmerken Adcio kunstgras:

  • Middels perforatie gaten afvoer van 60 liter water per minuut per m2. Ruim genoeg voor het Nederlandse klimaat.
  • Lood en Cadmium vrij, dus kindvriendelijk.
  • UV gestabiliseerd.
  • Garantie op constructie en loslaten van de gras vezel. Stevige latex backing.
  • Kunstgras van topkwaliteit vezel van Nederlands of Europees garen.

Kunstgras vergt een behoorlijke investering, maar daarvoor garanderen wij dan ook jarenlang plezier. Laat u goed adviseren voor het beste en mooiste resultaat.

Naast de aanschaf van het kunstgras en verdere materialen zijn de grondwerkzaamheden en de uiteindelijke aanleg belangrijke activiteiten.

Er zijn diverse accessoires leverbaar voor de aanleg van kunstgras zodat u zelf aan de slag kan.

Eventueel kunnen wij de gehele aanleg verzorgen. Een team van specialisten staat voor u klaar!

Bekijk hier het fotoalbum van eerder door adcio gerealiseerde projecten met natuurgetrouw kunstgras. 

Lees meer over het aanleggen van kunstgras

Onderhoud

Kunstgras is onderhoudvriendelijk maar niet onderhoud vrij. Het onderhoud bestaat met name uit het schoonhouden van uw gazon met een harde bezem of bladblazer. Blaadjes, takken etc. dienen verwijderd te worden. Daarnaast moet u, vooral als het gras veel belopen wordt, regelmatig opborstelen en indien het een zand ingestrooide variant betreft, het zand soms opnieuw verdelen.

Lees meer over het onderhouden van kunstgras. 

Online kunstgras kopen

Misschien is kunstgras niet het eerste product waar u aan denkt om online te kopen. Echter online kunstgras kopen bij Adcio.nl is erg makkelijk en betrouwbaar. Wij zijn al jarenlang bekend met het leveren van kunstgras online. Daarnaast kunt u altijd een gratis staal aanvragen zodat u van te voren weet waar u aan toe bent!