Kunstgras balkon, terras of overkapping

Buitenruimtes worden steeds meer gezien als een verlengstuk van het interieur. De buitenkamer ontstaat. Kunstgras, gekleurd kunstgras en buitentapijt zijn daarbij handige materialen om sfeer in de buitenkamer te creëren en worden dus steeds vaker binnen gebruikt.

Nog niet zo lang geleden was er alleen groen kunstgras dat meer op plastic leek dan op gras. Het werd ook veelvuldig toegepast om de koude kale balkonvloer mee af te dekken. De laatste jaren is het kunstgras behoorlijk doorontwikkeld en er er zijn nu vele natuurgetrouwe groene varianten beschikbaar. Voor gebruik op balkons wordt een lager kortpolig kunstgras geadviseerd. Op plekken waar intensief wordt gelopen zoals rond tafels en stoelen wordt het kunstgras plat getrapt en dat is vaak minder gewenst. Met het laagpolige kunstgras type Frisé heeft u daar minder last van. Regelmatig opborstelen blijft belangrijk.

Bij grotere dakterrassen waar het oppervlak met een combinatie van meerdere materialen zoals tegels en vlonderplanken wordt volgelegd kan het hogere kunstgras worden toegepast om het geheel een groenere uitstraling te geven. Een tuin op hoogte.

Kleurrijk kunstgras

Bij de ontwikkeling van het natuurgetrouw kunstgras is, gezien ook de behoefte om sfeervolle buitenruimtes te creëren, het gekleurde kunstgras bedacht. Met dezelfde weerbestendige eigenschappen als het natuurgetrouwe kunstgras maar in kleur makkelijker te combineren. Zo zijn er vele grijstinten maar ook trendy kleuren als lime groen en pink. Het gekleurde kunstgras is vaak minder hoog dan natuurgetrouw kunstgras maar heeft dezelfde structuur.

Buitentapijt

Buitentapijt is van materiaal dat lijkt op tapijt voor het interieur maar met de eigenschappen van kunstgras: kan tegen alle weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en vorst. De structuur is echter veel vlakker en buitentapijt is korter geschoren dan kunstgras. Hierdoor ontstaan er minder snel looppaden.
Er zijn vele kleuren beschikbaar die makkelijk zijn te combineren met de kleuren in het interieur.

Dakterras Westkapelle - Kunstgras balkon, terras of overkapping

Outdoor karpet

Door onder tuinmeubilair of loungeset een outdoor karpet te plaatsen ontstaat er meer samenhang. Het karpet haalt het meubilair bij elkaar. Er ontstaat een knusser geheel en het oogt comfortabeler. Niet onbelangrijk: een buiten karpet is zachter aan de voeten en voorkomt eventueel krassen door stoelen op tegels.

Gekleurd kunstgras en buitentapijt kunnen op maat worden geleverd.

Een buitenkleed geeft mogelijkheden om te spelen met kleur in combinatie met meubilair en accessoires.

WhatsApp Image 2018 04 21 at 11.49.33 - Kunstgras balkon, terras of overkapping