Kunstgras voor in uw tuin

Kunstgras voor in de tuin

Voor mensen die willen genieten van hun tuin in plaats van er in werken, is er kunstgras. Het gras dat niet groeit, geen water nodig heeft en altijd groener is dan bij de buren.

Bekijk alle kunstgras producten. Bestel direct online!

Waarom kiezen voor kunstgras?

  • In of in de buurt van uw tuin staan bomen of andere bouwwerken die zorgen voor schaduw. Bovendien ontrekken de bomen veel vocht onder uw gazon vandaan. Doordat het gazon lang nat blijft en geen of weinig zonlicht krijgt ontstaat er veel mos en is het moeilijk om het gras in goede conditie te houden.
  • Door werk of fysieke klachten komt u niet toe aan onderhoud van uw gazon. Het maaien, mesten, verticuteren en onkruid bestrijden is voor u een last en hoewel het onderhoud met enige regelmaat dient plaats te vinden, komt u er niet (tijdig) aan toe.
  • Uw gazon wordt intensief gebruikt door spelende kinderen maar ook huisdieren kunnen een belasting zijn voor uw grasmat.
  • Bij het ontwerp van uw tuin heeft u onderschat dat bijvoorbeeld borders en tegels ook noodzaken tot kantjes knippen.

Herkent u een van bovenstaande situaties? Dan bent u mogelijk aan kunstgras toe.

De aanschaf van kunstgras

Er zijn vele verschillende soorten kunstgras: hoge pool, lage pool, strak of een ruigere structuur en ook zijn er bijvoorbeeld vele kleuren groen. De juiste keuze voor uw tuin is afhankelijk van uw wensen en behoeften. Kunstgras waar veel op wordt gespeeld is anders dan kunstgras voor een siertuin. Ook is er gras ontwikkeld voor specifieke sporten zoals bijvoorbeeld voor voetbal en hockey.

Door het toesturen van stalen of advies in onze showroom of op locatie zullen wij samen met u tot de juiste keuze komen. Voor de siertuin is er kunstgras van circa € 20 tot € 35 per vierkante meter.

Het kunstgras van Adcio is van een topkwaliteit vezel van Nederlands of Europees garen. Het is lood en cadmium vrij en dus kind- en diervriendelijk en milieu verdraagzaam. Tevens UV gestabiliseerd en voorzien van een stevige latex backing.

Kunstgras vergt een behoorlijke investering, maar daarvoor garanderen wij dan ook jarenlang plezier.

Bekijk diverse typen kunstgras in onze webshop.

Het aanleggen van kunstgras

Naast de aanschaf van het kunstgras en verdere materialen zijn de grondwerkzaamheden en de uiteindelijke aanleg belangrijke aktiviteiten. Wij kunnen de gehele aanleg verzorgen. Een team van specialisten staat voor u klaar.

Het is echter aan u de keuze om bijvoorbeeld de onderbouw (het grondwerk) zelf te organiseren. Ook kunnen wij alleen het kunstgras en de materialen leveren en u verder bij de aanleg adviseren. Het is maar hoe we het afspreken, met het juiste kostenplaatje erbij. Bekijk ook ons assortiment benodigdheden voor het aanleggen van kunstgras.

Onderhoud

Kunstgras in uw tuin is onderhoudvriendelijk maar niet onderhoud vrij. Het onderhoud bestaat uit schoonhouden van uw gazon met een harde bezem of bladblazer. Blaadjes, takken etc. dienen verwijderd te worden. Daarnaast moet u, vooral als het gras veel belopen wordt, regelmatig opborstelen en indien het een zand ingestrooide variant betreft het zand opnieuw verdelen.