Vloerkleden en tapijt voor het interieur

Vloerkleden zijn essentieel in een woning of in een bedrijf, deze geven namelijk sfeer en warmte aan een ruimte. Adcio is sterk in particuliere en zakelijke toepassingen van  "textiele vloerbedekking" voor in- (interieur) en outdoor. De meeste producten voor buiten kunnen ook binnen gebruikt worden, andersom is dat natuurlijk niet. Wat te denken van tapijt van wol en katoen.  

Vloerkleden en tapijt

Wij voeren een zorgvuldig opgebouwde collectie van kamerbreed tapijt en vloerkleden. Wij bieden een grote diversiteit aan kleuren, materialen en structuren. Daarnaast Bijna alle vloerkleden kunnen op maat gemaakt worden en heeft u daarbij de keus uit meerdere randafwerkingen. Ook is het mogelijk om afwijkende ontwerpen, composities en kleuren met elkaar te combineren. Wij werken met betrouwbare leveranciers, zoals Van Besouw en Desso. Ook kunnen we het leggen van de vloerbedekking verzorgen. Inclusief de levering van ondertapijt. Gezien onze achtergrond zijn wij een "Van Besouw tapijt" specialist. De kenners weten het: niet het eenvoudigste tapijt om te leggen maar geweldig mooi als het ligt!

Vloerkleden op maat

Of je nu klassiek woont of modern, groot of klein: een tapijt is altijd comfortabel en geeft een warme sfeer! Het ideale interieur is persoonlijk, maar moet ook een geheel zijn. Door vloerkleden op maat toe te passen als wooneiland wordt je zithoek of eetkamer een eenheid. Je verbindt verschillende meubelen - de bank, salontafel en het dressoir - tot een geheel. Bovendien vormt het een mooi contrast met de harde vloer en wordt de ruimte er letterlijk en figuurlijk zachter van. Hoe groter het kleed, des te groter het gevoel van comfort.

Onze vloerkleden zijn op elke maat en naar eigen wens te maken, dus aan te passen aan elke ruimte! Speel met de afmeting, de kleur van het tapijt en de verschillende soorten en kleuren afwerkingen.

We onderscheiden o.a. de volgende randafwerkingen voor vloerkleden:

  • Gefestonneerd, eenvoudigste en dus ook goedkoopste methode. Is simpel met garen omzood.
  • Blind omzoomd, met katoenen band, sterk en mooi strak. Band is slect ongeveer 3 mm in het zicht.
  • Met band van linnen. Keuze uit zichtbreedte van 3 tm 7 cm.
  • Met band van katoen. keuze uit zichtbreedte van 3 tm 7 cm.
  • Nubuck of leren band. Is wel duurder maar geeft mooie combinaties met bijvoorbeeld een leren bank. 

Hieronder zijn enkele vaak voorkomende randafwerkingen weergegeven. Informeert gerust naar de mogelijkheden!

Blind omzoomd karpet

Besouw 3801 kleur 002
Kleurend blind omzoomd

Besouw tapijt met linnen band

Besouw 3802 kleur 225
Band van katoen 5cm zicht

Besouw tapijt met linnen band

Besouw 4404 kleur 025
Band van linnen 5 cm zicht 

Volume karpet

De meeste types tapijt kunnen ook uitgevoerd worden als volume karpet. Bij een volume karpet wordt de rand van het tapijt omgeslagen en verlijmd.  Hierdoor wordt de rand dikker dan het tapijt buiten de rand. Door dit op te vullen met een hoogwaardige antislip ondertapijt wordt het vloerkleed overal even hoog en ontstaat er een volumineus geheel. Comfortabel en met meer body. Een volume karpet geeft ook een betere akoestiek door het geluiddempend effect. Met name hoogpolig tapijt en tapijt van gesneden pool zijn geschikt om een volume karpet van te maken.