Tapijt voor vochtige ruimtes

Kelders en ruimtes met slecht geïsoleerde vloeren, worden vaak vochtig. Als daar ter verfraaiing normale vloerbedekking wordt gelegd onstaan er kringen en ook kan het tapijt gaan rotten. We hebben met de typen buitentapijt Wellness en Remix materiaal dat uitstekend geschikt is voor dergelijke ruimtes. Beiden kunnen zelfs langdurig onder water staan. Hierdoor zijn deze vloerkleden ook prima geschikt als badkamer tapijt of douchematje. Zie fotos

Wellness: laag polig +/- 10 mm, naadloos leverbaar op 400 cm breed

Remix: poolhoogte +/- 12 mm, iets harder van structuur. naadloos leverbaar op 200 cm

Ook leverbaar in diverse trendy kleuren.

 

Voordelen badkamer tapijt

Badkamer tapijt of een kleine badmat heeft meerdere functionaliteiten. Ten eerste zorgt het ervoor dat de vloer niet nat wordt. Dit scheelt moeite in de vorm van schoonmaakwerkzaamheden. Wat natuurlijk nog veel belangrijker is, is veiligheid. Een natte vloer wordt snel glad. Al helemaal in combinatie van shampoo- of zeepresten. Door een badkamer tapijt neer te leggen, zorg je ervoor dat druppels opgevangen worden en uw vloer droog blijft. Verder zorgt een badmatje voor grip. Dit is zeker voor mindervaliden, ouderen of mensen die (tijdelijk) slecht ter been zijn erg belangrijk. Een andere fijne bijkomstigheid is dat u niet op een koude vloer hoeft te stappen wanneer u uit de douche of het bad komt. 

Tapijt voor vochtige ruimtes op andere plekken

De badkamer is niet de enige plek waar een speciaal tapijt voor vochtige ruimtes van pas komt. Ook veel kelders zijn vrij vochtig. Hierdoor kan een normaal tapijt of vloerkleed gaan rotten of vochtplekken krijgen. In dat geval is een buitentapijt vaak geschikter. Deze zal veel langer mee gaan, ondanks het vocht of water. Er zijn ook woningen met een vochtige keuken of bijkeuken. Ook hier is ons tapijt voor vochtige ruimtes een praktische, stijlvolle oplossing.